Landschap

Public Domain

Kunstenaar / maker

Gustave De Smet (schilder)

Datering

ca. 1940

Periode

20ste eeuw
De kunst van Gustave De Smet is vaak een beredeneerde kunst waarin de constructieve opbouw overweegt op het impulsieve. Maar op het einde van de jaren 1930 wordt de tekening vager, nerveuzer en schetsmatiger. In een interview uit 1940 sprak de kunstenaar zich uit over die nieuw verworven vrijheid: ‘Thans sta ik nog onafhankelijker van het motief en kan ik…
Lees meer
De kunst van Gustave De Smet is vaak een beredeneerde kunst waarin de constructieve opbouw overweegt op het impulsieve. Maar op het einde van de jaren 1930 wordt de tekening vager, nerveuzer en schetsmatiger. In een interview uit 1940 sprak de kunstenaar zich uit over die nieuw verworven vrijheid: ‘Thans sta ik nog onafhankelijker van het motief en kan ik mij vollediger overgeven aan mijn passie voor de kleur: het schilderen om het schilderen zelf.’ Dit landschap met zijn heftige en spontane toets en zijn felle lichtdonker contrasten is een treffend voorbeeld uit die periode.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.