Terug van het veld of Boer op ossenkar

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Hubert Malfait (schilder)

Datering

ca. 1925

Periode

20ste eeuw
Terug van het veld of Boer op ossenkar is kenmerkend voor de vroege periode in het oeuvre van Hubert Malfait. De opbouw met gesloten vlakken, het sobere koloriet en de sterk doorgedreven vormvereenvoudiging verraden de invloed van het kubisme en expressionisme. Malfait woonde in Astene aan de Leie en net als Constant Permeke, Gustave De Smet en Frits Van den…
Lees meer
Terug van het veld of Boer op ossenkar is kenmerkend voor de vroege periode in het oeuvre van Hubert Malfait. De opbouw met gesloten vlakken, het sobere koloriet en de sterk doorgedreven vormvereenvoudiging verraden de invloed van het kubisme en expressionisme. Malfait woonde in Astene aan de Leie en net als Constant Permeke, Gustave De Smet en Frits Van den Berghe zocht hij zijn onderwerpen in het dagelijks leven van de boeren uit zijn omgeving. Hij behoorde tot een generatie jongere kunstenaars die onder invloed van de Vlaamse expressionisten werkten.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.