Madonna met de anjer

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Rogier van der Weyden (omgeving van)
,
Anonieme meester (schilder)

Periode

15de eeuw
De voorstelling van de Madonna met de anjer gaat terug op een verloren gegaan werk van Rogier van der Weyden, de Madonna voor de rozenhaag, waarvan een kopie in het Louvre in Parijs wordt bewaard. Gezien de hoge kwaliteit – een waarachtige psychologische expressie en een verfijnde zin voor stofdifferentiatie – is het Gentse paneel vermoedelijk in de onmiddellijke omgeving…
Lees meer
De voorstelling van de Madonna met de anjer gaat terug op een verloren gegaan werk van Rogier van der Weyden, de Madonna voor de rozenhaag, waarvan een kopie in het Louvre in Parijs wordt bewaard. Gezien de hoge kwaliteit – een waarachtige psychologische expressie en een verfijnde zin voor stofdifferentiatie – is het Gentse paneel vermoedelijk in de onmiddellijke omgeving van de meester ontstaan. Het relatief kleine formaat en het intieme karakter wekken de indruk dat het gaat om een devotiestuk voor particulier gebruik. De rode kleur van Maria’s gewaad en de rode anjer, vanouds symbool van de echtelijke liefde, verwijzen hier naar de Passie van Christus en naar zijn goddelijke liefde.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.