Portret van Maarten Harpertsz. Tromp

Public Domain

Kunstenaar / maker

Hendrick Gerritsz. Pot (schilder)

Datering

1639

Periode

17de eeuw
Maarten Tromp verwierf als aanvoerder van de Hollandse vloot een heldenstatus. Met zijn schip de ‘Brederode’ behaalde hij tijdens de zeeslag bij Ter Heijde in 1653 een klinkende overwinning. Aan een gouden ketting draagt hij op zijn borst een medaille. Het uitreiken van dergelijke eretekenen gold als een uiting van grote waardering. Tromp, die de bijnaam ‘Bestevaer’ had, ging de…
Lees meer
Maarten Tromp verwierf als aanvoerder van de Hollandse vloot een heldenstatus. Met zijn schip de ‘Brederode’ behaalde hij tijdens de zeeslag bij Ter Heijde in 1653 een klinkende overwinning. Aan een gouden ketting draagt hij op zijn borst een medaille. Het uitreiken van dergelijke eretekenen gold als een uiting van grote waardering. Tromp, die de bijnaam ‘Bestevaer’ had, ging de geschiedenis in als één van Hollands grootste zeehelden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.