Kinderkopje

Public Domain

Kunstenaar / maker

Gustave De Smet (schilder)

Datering

ca. 1916

Periode

20ste eeuw
Dit 'Kinderkopje' is een vroeg voorbeeld van Gustave De Smets evolutie naar het expressionisme. De impressionistische sfeerschepping die zijn vooroorlogse periode kenmerkte, maakte plaats voor een schematische en stevige vormgeving en een feller koloriet.Tijdens zijn verblijf in Nederland portretteerde De Smet geregeld mensen uit zijn omgeving: boeren, vissers of kinderen uit de buurt. Van dit jongetje maakte hij ca. 191…
Lees meer
Dit 'Kinderkopje' is een vroeg voorbeeld van Gustave De Smets evolutie naar het expressionisme. De impressionistische sfeerschepping die zijn vooroorlogse periode kenmerkte, maakte plaats voor een schematische en stevige vormgeving en een feller koloriet.Tijdens zijn verblijf in Nederland portretteerde De Smet geregeld mensen uit zijn omgeving: boeren, vissers of kinderen uit de buurt. Van dit jongetje maakte hij ca. 1919 nog een tweede portret dat zich nu in een privéverzameling bevindt.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.