Naakt met halssnoer

Public Domain

Kunstenaar / maker

Gustave De Smet (schilder)

Datering

ca. 1935

Periode

20ste eeuw
Vanaf het einde van de jaren 1920 verliet Gustave De Smet geleidelijk de voorafgaande strenge vormentaal voor een meer realistische benadering van zijn onderwerpen. Die vond hij opnieuw in het landelijk leven, na een korte periode waarin hij zich veeleer door thema’s uit de stedelijke omgeving liet inspireren. De mijmerende vrouw – een thema dat nooit geheel uit zijn oeuvre…
Lees meer
Vanaf het einde van de jaren 1920 verliet Gustave De Smet geleidelijk de voorafgaande strenge vormentaal voor een meer realistische benadering van zijn onderwerpen. Die vond hij opnieuw in het landelijk leven, na een korte periode waarin hij zich veeleer door thema’s uit de stedelijke omgeving liet inspireren. De mijmerende vrouw – een thema dat nooit geheel uit zijn oeuvre verdween – hernam De Smet in die jaren in werken met een intimistisch karakter, geschilderd in overwegend warme, roodbruine tinten. Naakt met halssnoer is een goed voorbeeld van dit late werk. Er bestaan twee van elkaar enigszins verschillende versies die beide op een vroeg werk uit 1916 teruggaan.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.