Het atelier van de schilder (Tegenlicht in het atelier)

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Edgard Tytgat (schilder)

Datering

1934

Periode

20ste eeuw
In Het atelier van de schilder bracht Edgard Tytgat zijn vrouw Maria en de beeldhouwer Charles Leplae in beeld. Beiden zijn in tegenlicht geplaatst, waardoor hun individuele trekken niet te zien zijn. Hoewel de twee figuren centraal weergegeven zijn, gaat het hier veeleer om het atelier zelf. Daarin speelt het venster een dominante rol. Vanuit dit venster observeerde Tytgat de…
Lees meer
In Het atelier van de schilder bracht Edgard Tytgat zijn vrouw Maria en de beeldhouwer Charles Leplae in beeld. Beiden zijn in tegenlicht geplaatst, waardoor hun individuele trekken niet te zien zijn. Hoewel de twee figuren centraal weergegeven zijn, gaat het hier veeleer om het atelier zelf. Daarin speelt het venster een dominante rol. Vanuit dit venster observeerde Tytgat de wereld rondom hem. Heel wat kunstenaars portretteerden hun atelier, maar opmerkelijk voor dit atelierzicht is het ontbreken van bijvoorbeeld een schildersezel. Het ziet er eerder uit als een studeerkamer en tegelijk als een soort uitkijkpost voor de kleine wereld die hem steeds opnieuw inspireerde.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Edgard Tytgat VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 80 x 100.4 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1952-AQ
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.