Portret van de kunstcritici Paul en Luc Haesaerts

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Edgard Tytgat (schilder)

Datering

1932

Periode

20ste eeuw
Edgard Tytgat portretteerde graag de mensen uit zijn omgeving, zijn vrouw, familie, vrienden en kennissen. Hier zien we een dubbelportret van Paul en Luc Haesaerts. De gebroeders waren veelzijdige persoonlijkheden die zich op verschillende domeinen profileerden: als architect, regisseur en kunstcriticus. Luc studeerde rechten, filosofie en geschiedenis en Paul bezocht de academie. Samen maakten ze films, richtten het tijdschrift Journal…
Lees meer
Edgard Tytgat portretteerde graag de mensen uit zijn omgeving, zijn vrouw, familie, vrienden en kennissen. Hier zien we een dubbelportret van Paul en Luc Haesaerts. De gebroeders waren veelzijdige persoonlijkheden die zich op verschillende domeinen profileerden: als architect, regisseur en kunstcriticus. Luc studeerde rechten, filosofie en geschiedenis en Paul bezocht de academie. Samen maakten ze films, richtten het tijdschrift Journal des Beaux-Arts op en schreven talrijke kunstkritieken. Hun voornaamste gezamenlijke realisatie is ‘Flandre’, een lijvig boek over de kunst in Vlaanderen vanaf 1880. De beide broers poseren hier zittend voor een tafel waarop het boek tentoongesteld ligt. Tytgat portretteerde hen dan ook in de eerste plaats in de hoedanigheid van kunstcritici. Naast het boek ligt een aantal afbeeldingen van schilderijen van hemzelf en van een portret dat Paul Haesaerts van Tytgat maakte.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.