Maria met Kind, de heiligen Johannes de Doper en Petrus en twee musicerende engelen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Biagio di Antonio (schilder)

Datering

ca. 1465 - ca. 1470

Periode

15de eeuw
Maria met Kind, zittend op een troon in een architecturale nis en omgeven door heiligen en musicerende engelen, was een geliefd Florentijns thema, in het bijzonder voor grote altaarstukken. Op klein formaat, als devotiestuk voor huiselijk gebruik, komt het zelden voor. Vermoedelijk is dit paneeltje een vroeg werk van Biagio di Antonio, wat de eenvoudige vormgeving en de enigszins archaïserende…
Lees meer
Maria met Kind, zittend op een troon in een architecturale nis en omgeven door heiligen en musicerende engelen, was een geliefd Florentijns thema, in het bijzonder voor grote altaarstukken. Op klein formaat, als devotiestuk voor huiselijk gebruik, komt het zelden voor. Vermoedelijk is dit paneeltje een vroeg werk van Biagio di Antonio, wat de eenvoudige vormgeving en de enigszins archaïserende uitvoering kan verklaren. Later werk van de kunstenaar getuigt immers van een groter vakmanschap: de figuren zijn realistischer uitgewerkt en geplaatst in een landschap.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.