Portretpenning van baron Léon Janssen

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Fonson & Cie. (atelier)
,
Charles Samuel (medailleur)

Datering

1910
Gérard-Hubert-Léon Janssen, geboren in Maastricht in 1849, werd in 1879 directeur van de Brusselse trammaatschappij en in 1903 van de "Société Générale de Belgique". Deze Belgische zakenman verkreeg zijn barontitel in 1909; als voorzitter van het Uitvoerend Comité van de Wereldtentoonstelling in Brussel speelde hij een jaar later een belangrijke rol. Het is in die functie dat hij met deze…
Lees meer
Gérard-Hubert-Léon Janssen, geboren in Maastricht in 1849, werd in 1879 directeur van de Brusselse trammaatschappij en in 1903 van de "Société Générale de Belgique". Deze Belgische zakenman verkreeg zijn barontitel in 1909; als voorzitter van het Uitvoerend Comité van de Wereldtentoonstelling in Brussel speelde hij een jaar later een belangrijke rol. Het is in die functie dat hij met deze portretpenning werd geëerd. Er werden 20 zilveren en 75 bronzen exemplaren geslagen. Op de keerzijde wordt een engel met trompet afgebeeld, naast een beeld van de heilige Michael, de patroonheilige van Brussel.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.