Portretplaquette van de kunstenaar Jozef Horenbant

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar(s) / maker(s)

Vindevogel (gebroeders) (atelier)
,
Geo Verbanck (medailleur)

Datering

1938

Periode

20ste eeuw
Jozef Horenbant (Gent, 1863-1956) was leerling aan de Gentse Academie, waar hij studeerde bij Théodore Canneel. Vervolgens trok hij naar Parijs waar hij les kreeg van Jules Bastien-Lepage. Horenbant werd leraar en later directeur aan de Academie te Sint-Niklaas. Hij schilderde landschappen, genretaferelen, markten en interieurs. Als lid van de Koninklijke Maatschappij ter aanmoediging van Schone Kunsten te Gent nam…
Lees meer
Jozef Horenbant (Gent, 1863-1956) was leerling aan de Gentse Academie, waar hij studeerde bij Théodore Canneel. Vervolgens trok hij naar Parijs waar hij les kreeg van Jules Bastien-Lepage. Horenbant werd leraar en later directeur aan de Academie te Sint-Niklaas. Hij schilderde landschappen, genretaferelen, markten en interieurs. Als lid van de Koninklijke Maatschappij ter aanmoediging van Schone Kunsten te Gent nam hij deel aan de driejaarlijkse tentoonstellingen. Hij behaalde in 1900 een bronzen medaille op de Wereldtentoonstelling van Parijs en in 1910 een gouden medaille te Brussel. Hij speelde een belangrijke rol bij de oprichting van het stedelijk museum te Sint-Niklaas. Hij schonk een deel van zijn oeuvre aan het MSKGent, alsook zijn collectie oude gravures en sculpturen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Vindevogel (gebroeders) , Geo Verbanck VIAF RKD Wikidata
Type plaquette AAT
Categorie penningen (medailles)
Materiaal
Rechthoekig, gegoten brons. Op een houten kader (29,- x 20,5 cm) met staander achteraan
brons
Afmetingen 190 x 135 mm
Objectnummer 1956-P
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.