Penning met de voorstelling van Gallië

Public Domain

Kunstenaar / maker

Pierre Alexandre Morlon (medailleur)

Periode

20ste eeuw
Morlon stelt hier Gallië voor als een vrouw met een gevleugelde helm en het haar in twee vlechten. Ze houdt het heft van een zwaard en een lauriertak voor zich uit. De Latijnse benaming Gallia staat voor het westelijke gebied van Europa, dat overeenkomt met het moderne Frankrijk, België, het westen van Zwitserland, en delen van Nederland en Duitsland ten…
Lees meer
Morlon stelt hier Gallië voor als een vrouw met een gevleugelde helm en het haar in twee vlechten. Ze houdt het heft van een zwaard en een lauriertak voor zich uit. De Latijnse benaming Gallia staat voor het westelijke gebied van Europa, dat overeenkomt met het moderne Frankrijk, België, het westen van Zwitserland, en delen van Nederland en Duitsland ten westen van de Rijn. Op de keerzijde van de penning is een rechthoekig veld vrijgehouden voor een opschrift op een achtergrond van laurierbladen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Pierre Alexandre Morlon VIAF RKD Wikidata
Type penning (medaille)
Categorie penningen (medailles)
Materiaal
Rond, brons. Gladde rand met de instempeling BRONZE voorafgegaan door het muntteken van de Monnaie de Paris
brons
Afmetingen 63.2 mm
Objectnummer 1909-DD-1
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.