Salomé

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Godfried Devreese (medailleur)
,
Alphonse Michaux (atelier)

Datering

1910

Periode

20ste eeuw
Deze boogplaquette werd door Godfried Devreese aangeboden aan de leden van de Société Hollandaise-Belge des Amis de la Médaille d'Art. Jeanne Czerny vertolkte in 1907-8 op succesvolle wijze de rol van Salomé in de gelijknamige opera van Richard Strauss in de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel en stond model voor deze penning. Salomé wordt dansend afgebeeld met voor haar voeten op…
Lees meer
Deze boogplaquette werd door Godfried Devreese aangeboden aan de leden van de Société Hollandaise-Belge des Amis de la Médaille d'Art. Jeanne Czerny vertolkte in 1907-8 op succesvolle wijze de rol van Salomé in de gelijknamige opera van Richard Strauss in de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel en stond model voor deze penning. Salomé wordt dansend afgebeeld met voor haar voeten op de grond een schaal met het afgehakte hoofd van Johannes de Doper en een groot zwaard ernaast. Jeanne Czerny kreeg het originele ontwerp samen met een zilveren afslag op haar naam aangeboden door de vereniging "Le Royal Waterzoei de Bruxelles".
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.