Portret van Victor Mirlaud

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Godfried Devreese (medailleur)
,
Alphonse Michaux (atelier)

Datering

1908

Periode

20ste eeuw
Victor Joseph Mirland was in Mons leraar scheikunde, metaalkunde en materiaalkennis. Later doceerde hij analytische scheikunde om in 1892 over te schakelen naar het onderricht in de algemene scheikunde van de mineralen. Hij ging op rust in 1921. Samen met zijn collega Jules Demaret-Freson vierde hij in 1907 zijn 25-jarig leraarschap. Godfried Devreese graveerde voor beiden een portretpenning, maar te…
Lees meer
Victor Joseph Mirland was in Mons leraar scheikunde, metaalkunde en materiaalkennis. Later doceerde hij analytische scheikunde om in 1892 over te schakelen naar het onderricht in de algemene scheikunde van de mineralen. Hij ging op rust in 1921. Samen met zijn collega Jules Demaret-Freson vierde hij in 1907 zijn 25-jarig leraarschap. Godfried Devreese graveerde voor beiden een portretpenning, maar te oordelen naar de datum vermeld op de voorzijde (1908) werd deze slechts enige tijd na de verjaardag overhandigd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.