Plaquette: Orfeus

Public Domain

Kunstenaar / maker

François Wissaert (medailleur)

Datering

1913

Periode

20ste eeuw
In 1913 werd door Alphonse De Witte een "Salon Internationale de la Médaille" georganiseerd tijdens de Wereldtentoonstelling in Gent. Hierop waren 13 landen vertegenwoordigd met in totaal 197 exposanten die samen 3.183 van hun werken tentoonstelden. François Wissaert ontwierp deze mooie plaquette met de titel "Orphée" als beloning voor muzikale feesten en wedstrijden en hij bekwam hiervoor een bronzen onderscheiding…
Lees meer
In 1913 werd door Alphonse De Witte een "Salon Internationale de la Médaille" georganiseerd tijdens de Wereldtentoonstelling in Gent. Hierop waren 13 landen vertegenwoordigd met in totaal 197 exposanten die samen 3.183 van hun werken tentoonstelden. François Wissaert ontwierp deze mooie plaquette met de titel "Orphée" als beloning voor muzikale feesten en wedstrijden en hij bekwam hiervoor een bronzen onderscheiding. Op de voorzijde staat Orfeus afgebeeld met zijn lier in de handen. De keerzijde toont een zingende vogel op de tak van een boom.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.