Ereplaquette van de stad Gent aan Alice Keelhoff

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Geo Verbanck (medailleur)

Periode

20ste eeuw
Deze plaquette van Geo Verbanck toont op de voorzijde een meisje dat een bloemenmand schenkt aan een jonge vrouw met doornenkroon. Onderaan staat de vermelding 1914-18. Op de keerzijde zie je dat de plaquette uit erkentelijkheid van de stad Gent aan Alice Keelhoff werd geschonken. Alice Keelhoff was een Belgische kunstenares geboren in Gent in 1896 en overleden in 1983…
Lees meer
Deze plaquette van Geo Verbanck toont op de voorzijde een meisje dat een bloemenmand schenkt aan een jonge vrouw met doornenkroon. Onderaan staat de vermelding 1914-18. Op de keerzijde zie je dat de plaquette uit erkentelijkheid van de stad Gent aan Alice Keelhoff werd geschonken. Alice Keelhoff was een Belgische kunstenares geboren in Gent in 1896 en overleden in 1983. Ze was de achternicht van kunstenaar François Keelhoff en volgde een opleiding aan de Academie in Luik (onder Jacques Ochs), aan de Académie Julian en aan de Grande Chaumière in Parijs. Na haar debuut op 33-jarige leeftijd maakte ze in de Gentse regio naam als tekenaar en schilderes van portretten, figuren, naakten, interieurs, dieren, bloemen en stillevens. Ze hield van tegenlichteffecten en haar werken baadden in een intieme sfeer.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.