Portret van graaf Robert d'Ursel, ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1910 in Brussel

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Fonson & Cie. (atelier)
,
Charles Samuel (medailleur)

Datering

1910

Periode

20ste eeuw
Hertog Robert d'Ursel volgde zijn vader op als burgemeester van Hingene. Hij werkte als jurist op het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Van bij de oprichting van de "Compagnie de l'Exposition de Bruxelles" vervulde hij een belangrijke rol bij het administratief en uitvoerend comité ter voorbereiding van de Wereldtentoonstelling in 1910. Uiteindelijk werd hij de regeringsvertegenwoordiger voor deze tentoonstelling. In deze…
Lees meer
Hertog Robert d'Ursel volgde zijn vader op als burgemeester van Hingene. Hij werkte als jurist op het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Van bij de oprichting van de "Compagnie de l'Exposition de Bruxelles" vervulde hij een belangrijke rol bij het administratief en uitvoerend comité ter voorbereiding van de Wereldtentoonstelling in 1910. Uiteindelijk werd hij de regeringsvertegenwoordiger voor deze tentoonstelling. In deze functie werd hij geëerd met deze portretpenning, ontworpen door de Belgische kunstenaar Charles Samuel.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.