Ereplaquette voor Franz von Lembach

Public Domain

Kunstenaar / maker

Henry Kautsch (medailleur)

Datering

1903

Periode

20ste eeuw
Franz Seraph von Lembach werd geboren te Schrobenhausen in 1836 als zoon van een architect. Pas na de dood van zijn vader kon hij zich toeleggen op de schilderkunst. Hij verzeilde uiteindelijk in München en verbleef er tot zijn dood in 1904. De graveur van deze plaquette, Henri Kautsch, kreeg de opdracht van zijn geboortestad Schrobenhausen om ter gelegenheid van…
Lees meer
Franz Seraph von Lembach werd geboren te Schrobenhausen in 1836 als zoon van een architect. Pas na de dood van zijn vader kon hij zich toeleggen op de schilderkunst. Hij verzeilde uiteindelijk in München en verbleef er tot zijn dood in 1904. De graveur van deze plaquette, Henri Kautsch, kreeg de opdracht van zijn geboortestad Schrobenhausen om ter gelegenheid van het ereburgerschap van von Lenbach een plaquette te ontwerpen. De voorzijde (inv. 1911-CF-1) toont de buste van de kunstenaar met brilletje en baard. Hij is gekleed in een mantel met bontkraag waarop het ereteken duidelijk te zien is. Op de keerzijde zie je een panorama van de stad Schrobenhausen, met op de voorgrond een vrouw met schilderspalet en penselen in de hand. Voor- en keerzijde van de plaquette zijn apart vervaardigd zodat ze allebei tentoongesteld konden worden het Salon van de Medaille tijdens de Wereldtentoonstelling te Brussel in 1910.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.