Antoine Massaux, secretaris van de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Godfried Devreese (medailleur)
,
Alphonse Michaux (atelier)

Datering

1908

Periode

20ste eeuw
Antoine Toussaint Emile Massaux begon zijn loopbaan op 17-jarige leeftijd bij de Koninklijke Commissie voor Monumenten, die op 7 januari 1835 was opgericht door Leopold I. Hij werd lid van de Commissie in 1908. Naar aanleiding van deze benoeming en wegens zijn grote verdienste in de voorbije jaren, werd hij geportretteerd in deze ereplaquette. In 1912 werd het werkterrein van…
Lees meer
Antoine Toussaint Emile Massaux begon zijn loopbaan op 17-jarige leeftijd bij de Koninklijke Commissie voor Monumenten, die op 7 januari 1835 was opgericht door Leopold I. Hij werd lid van de Commissie in 1908. Naar aanleiding van deze benoeming en wegens zijn grote verdienste in de voorbije jaren, werd hij geportretteerd in deze ereplaquette. In 1912 werd het werkterrein van de Koninklijke Commissie voor Monumenten uitgebreid met de sectie Landschappen, waardoor haar naam wijzigde in Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.