Portret van Alfonso XIII, koning van Spanje

Public Domain

Datering

1902

Periode

20ste eeuw
Deze plaquette, ontworpen door de Oostenrijker Henri Kautsch, werd uitgegeven bij het begin van de regeringsperiode van Koning Alfonso XIII van Spanje, in 1902. Door de aanwezigheid van een nog te graveren cartouche op de keerzijde lijkt het aannemelijk dat het om een erepenning gaat die bestemd was om uitgereikt te worden aan verdienstelijke personen tijdens het koningschap van Alfonso…
Lees meer
Deze plaquette, ontworpen door de Oostenrijker Henri Kautsch, werd uitgegeven bij het begin van de regeringsperiode van Koning Alfonso XIII van Spanje, in 1902. Door de aanwezigheid van een nog te graveren cartouche op de keerzijde lijkt het aannemelijk dat het om een erepenning gaat die bestemd was om uitgereikt te worden aan verdienstelijke personen tijdens het koningschap van Alfonso XIII. Alfono XIII regeerde tot 1931, toen de republikeinse verkiezingsoverwinnning hem dwong afstand te doen van de Spaanse troon. Tijdens de Spaanse burgeroorlog was hij Francogezind. Hoewel hij zijn burgerrechten en zijn bezittingen terugkreeg, kwam hij niet naar Spanje terug. Hij overleed in Rome in 1941. Henry Kautsch stelde deze plaquette ten toon op het Salon van de Medaille tijdens de Wereldtentoonstelling te Brussel in 1910.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.