Portretplaquette van Cyriel Buysse

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Geo Verbanck (medailleur)

Datering

1929

Periode

20ste eeuw
De schrijver Cyriel Buysse werd geboren in 1859 in Nevele. Een uitzonderlijke plaats in zijn schrijversloopbaan bekleedt "Het Gezin van Paemel", een sociaal drama dat voortvloeit uit zijn rechtvaardigheidsgevoel en zijn liefde en deernis voor de nederigen en de vertrapten. Geo Verbanck ontwierp deze plaquette in opdracht van de stad Gent ter gelegenheid van Buysses 70ste verjaardag, in 1929. Buysse…
Lees meer
De schrijver Cyriel Buysse werd geboren in 1859 in Nevele. Een uitzonderlijke plaats in zijn schrijversloopbaan bekleedt "Het Gezin van Paemel", een sociaal drama dat voortvloeit uit zijn rechtvaardigheidsgevoel en zijn liefde en deernis voor de nederigen en de vertrapten. Geo Verbanck ontwierp deze plaquette in opdracht van de stad Gent ter gelegenheid van Buysses 70ste verjaardag, in 1929. Buysse ontving deze portretpenning, uitgevoerd in zilver, tijdens een speciale huldiging. Een beperkt aantal plaquettes in brons kon via inschrijving besteld worden. Verbanck boetseerde ook een borstbeeld van Buysse (1930-F), dat door zijn weduwe aan het Museum voor Schone Kunsten Gent werd geschonken.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.