Portret van Alphonse De Witte

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Paul Fisch (atelier)
,
Godfried Devreese (medailleur)

Datering

1902

Periode

20ste eeuw
Alphonse De Witte was een gepassioneerd kunstliefhebber en numismaticus. In 1885 werd hij lid van de "Société Royale Belge de Numismatique" en in 1912 ondervoorzitter. Door zijn passie voor kunstmedailles was hij de initiatiefnemer en bezieler van de grote medaille-salons tijdens de Wereldtentoonstellingen in Brussel in 1910 en Gent in 1913. Samen met de Dompierre de Chauffepié, hoofdconservator van het…
Lees meer
Alphonse De Witte was een gepassioneerd kunstliefhebber en numismaticus. In 1885 werd hij lid van de "Société Royale Belge de Numismatique" en in 1912 ondervoorzitter. Door zijn passie voor kunstmedailles was hij de initiatiefnemer en bezieler van de grote medaille-salons tijdens de Wereldtentoonstellingen in Brussel in 1910 en Gent in 1913. Samen met de Dompierre de Chauffepié, hoofdconservator van het Penningkabinet in Den Haag stichtte hij in 1901 te Brussel de Société Hollandaise-Belge des Amis de la Médaille d'Art. De Witte was een goede vriend van Godfried Devreese, die hij in 1902 de opdracht gaf om deze portretpenning te realiseren in gegoten brons ter gelegenheid van Nieuwjaar.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.