Portretplaquette ter ere van Albert Bartholomé

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Maison Wissaert (atelier)
,
Henry Kautsch (medailleur)

Datering

1905

Periode

20ste eeuw
De Franse schilder Albert Bartholomé, afgebeeld op deze penning, verloor zijn vrouw op jonge leeftijd in 1887 en ontwierp voor haar een ontroerend grafmonument. Vanaf dit ogenblik legde hij zich hoofdzakelijk toe op de beeldhouwkunst en dan vooral op het ontwerpen van grafmonumenten. Hij werd vooral bekend in 1899, door het monumentale werk op Père-Lachaise in Parijs, het 'Monument aux…
Lees meer
De Franse schilder Albert Bartholomé, afgebeeld op deze penning, verloor zijn vrouw op jonge leeftijd in 1887 en ontwierp voor haar een ontroerend grafmonument. Vanaf dit ogenblik legde hij zich hoofdzakelijk toe op de beeldhouwkunst en dan vooral op het ontwerpen van grafmonumenten. Hij werd vooral bekend in 1899, door het monumentale werk op Père-Lachaise in Parijs, het 'Monument aux Morts', ingewerkt in een heuvel. Graveur Henri Kautsch heeft met deze plaquette hulde willen brengen aan het meesterwerk van zijn vriend. Op de voorzijde vind je het portret van Bartholomé en op de keerzijde van de plaquette werd het 'Monument aux Morts' gegraveerd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.