Zittende vrouw in een tuin

Public Domain

Kunstenaar / maker

Bernard Boutet de Monvel (schilder)

Datering

ca. 1910

Periode

20ste eeuw
De synthetische stijl van zijn vroeg werk is gevoelig verwant met die van de Nabis, eerder dan het impressionisme. Zittende vrouw in een tuin is een werk uit die periode. Met grove penseelsteken legt Boutet de Monvel een intimistisch tafereel vast. Een dame zit rustig genietend aan een tuintafel op een bank in de schaduw van de bomen. Vermoedelijk houdt…
Lees meer
De synthetische stijl van zijn vroeg werk is gevoelig verwant met die van de Nabis, eerder dan het impressionisme. Zittende vrouw in een tuin is een werk uit die periode. Met grove penseelsteken legt Boutet de Monvel een intimistisch tafereel vast. Een dame zit rustig genietend aan een tuintafel op een bank in de schaduw van de bomen. Vermoedelijk houdt zij een handwerkje vast. Uit dit poëtisch tafereel blijkt de liefde voor het decoratieve van de kunstenaar. Het schilderij behoorde toe aan de verzameling van de kunstmecenas Fernand Scribe die het kocht op de veiling van de verzameling Charles Boutet de Monvel in 1910 en het samen met zijn omvangrijke collectie legateerde aan het museum in 1913.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.