Landschap in de omgeving van Sint-Martens-Latem

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Léon de Smet (schilder)

Datering

1905

Periode

20ste eeuw
In zijn debuutjaren onderging Leon De Smet, de jongere broer van Gustave, de invloed van Emile Claus. Het vibrerende licht in Claus’ panoramische landschappen trachtte hij in een vroeg werk als Landschap bij Latem te vatten. Het is een van de eerste landschappen die de kunstenaar in en rond Sint-Martens-Latem schilderde. Het accent ligt hier niet zozeer op een herkenbare…
Lees meer
In zijn debuutjaren onderging Leon De Smet, de jongere broer van Gustave, de invloed van Emile Claus. Het vibrerende licht in Claus’ panoramische landschappen trachtte hij in een vroeg werk als Landschap bij Latem te vatten. Het is een van de eerste landschappen die de kunstenaar in en rond Sint-Martens-Latem schilderde. Het accent ligt hier niet zozeer op een herkenbare weergave van de realiteit, maar op de atmosferische invloed van het licht. Een gedempte, gouden zonnegloed versterkt de melancholische sfeer van het doek. Dit schilderde is een van de eerste landschapsgezichten die De Smet in en rond het landelijke dorpje Sint-Martens-Latem maakte.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.