Academische studie naar prent: hoofd van een bebaarde man

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Frederic Cornelis (tekenaar)

Datering

1845

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een bebaarde man, toegeschreven aan Frederic Cornelis, leerling aan de Academie Brugge. Het opschrift bovenaan op de verso "par Frederic, le 17 juin 1845" is een aanwijzing voor de vervaardiger en de vervaardigingsdatum. Wellicht tekende Frederic Cornelis deze studie als leerling in de tweede klas naar prenten. Hij wordt namelijk vermeld in de inschrijvingslijst van…
Lees meer
Academische studie naar prent van een bebaarde man, toegeschreven aan Frederic Cornelis, leerling aan de Academie Brugge. Het opschrift bovenaan op de verso "par Frederic, le 17 juin 1845" is een aanwijzing voor de vervaardiger en de vervaardigingsdatum. Wellicht tekende Frederic Cornelis deze studie als leerling in de tweede klas naar prenten. Hij wordt namelijk vermeld in de inschrijvingslijst van de klas "Tête" in het schooljaar 1844-1845 (SAB, Academie, nr. 6). Er werd getekend naar een prent met weergave van een bebaarde man. Hij is afgebeeld van hoofd tot schouder en kijkt in profiel naar links. Op de achterzijde zijn de gezichtscontouren van dezelfde figuur geschetst. De studie is getekend in zwart krijt of houtskool. Voor variatie in de toonwaarden werd het pigment deels uitgewist, wellicht met een doezelaar.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Frederic Cornelis
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 366 x 267 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1167.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.