Academische studie naar sculptuur: buste van Diana

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Charles van Deventer (tekenaar)

Datering

1839

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Diana, getekend door Charles Van Deventer tijdens een wedstrijd om beste plaatsen in 1839. Van Deventer won toen de tweede plaats in de klas naar sculptuur aan de Academie Brugge. Zijn klasgenoot Henri Dobbelaere won de wedstrijd (0016.GRO0228.II). Het getekende beeldhouwwerk is een afgietsel van een buste van Artemis of Diana, bijgenaamd 'Diana van Versailles'…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Diana, getekend door Charles Van Deventer tijdens een wedstrijd om beste plaatsen in 1839. Van Deventer won toen de tweede plaats in de klas naar sculptuur aan de Academie Brugge. Zijn klasgenoot Henri Dobbelaere won de wedstrijd (0016.GRO0228.II). Het getekende beeldhouwwerk is een afgietsel van een buste van Artemis of Diana, bijgenaamd 'Diana van Versailles'. De godin is afgebeeld met een chiton en draagt een diadeem in haar golvend haar. De studie is getekend in zwart krijt of houtskool en gehoogd met wit krijt. Linksboven staat de academiestempel met de handtekening van directeur Gregorius. De letter Q is de toegewezen tekenletter waaronder de leerling anoniem deelnam aan de wedstrijd.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Charles van Deventer
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 610 x 464 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0576.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.