Academische studie naar prent: zittend mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Lodewijk Jozef van Peteghem (tekenaar)

Datering

1841

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een zittende naakte man, getekend door Lodewijk van Peteghem in 1841. Met deze tekening behaalde van Peteghem de eerste prijs in de eerste klas naar prenten aan de Academie Brugge, ook de klas naar "Figure" genoemd. Er werd getekend naar een prent waarop een zittend naaktmodel is afgebeeld. De man zit op een sokkel met…
Lees meer
Academische studie naar prent van een zittende naakte man, getekend door Lodewijk van Peteghem in 1841. Met deze tekening behaalde van Peteghem de eerste prijs in de eerste klas naar prenten aan de Academie Brugge, ook de klas naar "Figure" genoemd. Er werd getekend naar een prent waarop een zittend naaktmodel is afgebeeld. De man zit op een sokkel met houten planken waarop een doek gedrapeerd is. Hij draait zijn bovenlichaam en gezicht naar links. Zijn linkerhand steunt op de sokkel; zijn rechterhand rust op zijn uitgestrekt been. Linksboven is het tekennummer van de leerling op het papier verlijmd, geschreven op een etiket. Hier is ook de handtekening van secretaris De Net geplaatst, onder de academiestempel. De behaalde prijs werd onderaan links genoteerd na afloop van het concours.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Lodewijk Jozef van Peteghem
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier
Afmetingen 611 x 456 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0336.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.