Academische studie naar sculptuur: Marcellus als Hermes Logios

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Conrard Fleuriau (tekenaar)

Datering

1887

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Marcellus als Hermes Logius, getekend door Conrard Fleuriau in 1887. Fleuriau studeerde aan de Academie Brugge in de klas "Antiek-beeld" tijdens het schooljaar 1886-1887. Hij nam deel aan een wedstrijd en behaalde de tweede plaats of prijs. Zijn klasgenoot Lionnel Van Marcke werd winnaar: 0022.GRO0665.II. De leerling tekende naar een afgietsel van het beeldhouwwerk Marcellus…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Marcellus als Hermes Logius, getekend door Conrard Fleuriau in 1887. Fleuriau studeerde aan de Academie Brugge in de klas "Antiek-beeld" tijdens het schooljaar 1886-1887. Hij nam deel aan een wedstrijd en behaalde de tweede plaats of prijs. Zijn klasgenoot Lionnel Van Marcke werd winnaar: 0022.GRO0665.II. De leerling tekende naar een afgietsel van het beeldhouwwerk Marcellus als Hermes Logios. De sculptuur is vanuit driekwart aanzicht getekend in zwart krijt of houtskool. De linker bovenhoek van het tekenpapier was omgeplooid om de naam van de leerling te verbergen tijdens de wedstrijd. Dit garandeerde een objectieve beoordeling door de jury.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Conrard Fleuriau
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier
Afmetingen 745 x 616 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0666.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT , mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.