Academische studie naar sculptuur: Hercules Farnese

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Henry Jean Becquet

Datering

1833

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Hercules Farnese, getekend door Henri Becquet in 1833. Becquet maakte deze studie tijdens de prijswedstrijd van 1833. Hij won ermee de eerste prijs in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Charles Recour werd toen tweede: 0022.GRO0621.II. Hij tekende naar afgietsel van het beeldhouwwerk Hercules Farnese. Hercules wordt voluit en in driekwart naar rechts…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Hercules Farnese, getekend door Henri Becquet in 1833. Becquet maakte deze studie tijdens de prijswedstrijd van 1833. Hij won ermee de eerste prijs in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Charles Recour werd toen tweede: 0022.GRO0621.II. Hij tekende naar afgietsel van het beeldhouwwerk Hercules Farnese. Hercules wordt voluit en in driekwart naar rechts afgebeeld. De naakte en gespierde god leunt over zijn knots, gedrapeerd met een leeuwenhuid. Hij houdt zijn rechterhand achter de rug. Hierin houdt hij de gouden appels van de Hesperiden vast, een verwijzing naar zijn twaalf werken. De studie is getekend in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. De aantekeningen verwijzen naar de prijswedstrijd. De tekenletter, waaronder de leerling anoniem tekende, is linksboven op het papier verlijmd. Daar staat ook de academiestempel en twee handtekeningen. Deze zijn van secretaris Vandewalle-Vermeulen en leraar Dumery. Becquet maakte nog een tweede studie tijdens dezelfde wedstrijd: 0016.GRO0207.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Henry Jean Becquet
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt op papier
Afmetingen 607 x 463 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0707.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT , mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.