Academische studie naar prent: buste van Bacchus

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Datering

1814

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van Bacchus, getekend in 1814 door Henri Timmerij tijdens zijn studie aan de Academie Brugge. Hij was toen leerling in de eerste klas naar prenten en maakte twee studies voor de wedstrijd om prijs (zie ook 0016.GRO0142.15.II). Hij werd primus en deelde deze eerste prijs met Louis Engelbert (0016.GRO0142.17.II). Een jongeman is afgebeeld tot aan de…
Lees meer
Academische studie naar prent van Bacchus, getekend in 1814 door Henri Timmerij tijdens zijn studie aan de Academie Brugge. Hij was toen leerling in de eerste klas naar prenten en maakte twee studies voor de wedstrijd om prijs (zie ook 0016.GRO0142.15.II). Hij werd primus en deelde deze eerste prijs met Louis Engelbert (0016.GRO0142.17.II). Een jongeman is afgebeeld tot aan de borst, zijn gezicht is frontaal weergegeven. Hij draagt een krans van wijnbladeren met druiven in zijn lange haren. Timmerij tekende deze studie naar een prent (gravure in crayonmanier) van Lucien, naar ontwerp van Le Barbier (tekenaar). Deze prent heeft als titel 'Bacchus'. Timmerij maakte deze studie in zwart krijt of houtskool. De bladranden zijn rondom afgesneden, waardoor een deel van de aantekening verloren ging. Deze verwijzen naar zijn wedstrijddeelname. Links is de academiestempel te zien met daarboven een handtekening van leraar Seghers. De letter 'J.' (1) duidt aan dat Timmerij eerste werd. De aantekening onderaan verduidelijkt dat hij deze eerste prijs deelde (cf. 'Primus Pares') . Daarnaast worden ook zijn naam en afkomst, en het wedstrijdjaar vermeld. De tekening is verlijmd in een album met verschillende prijstekeningen naar prent van de Academie Brugge.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Jean-Jacques-François Le Barbier , Jean Baptiste Lucien , Henri Timmerij
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 561 x 429 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.16.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.