Academische studie naar prent: hoofd van Clio

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Arthur Van Hove (tekenaar)
,
Bernard Romain Julien

Datering

1891

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van Clio, getekend door Arthur Van Hove in 1891. Van Hove maakte deze studie toen hij aan de Academie Brugge studeerde in het schooljaar 1890-1891. In de klas 'Klas van figure, groote en kleine kop naar printen' won hij hiermee een prijs tijdens de wedstrijd van 1891 in de categorie 'Kleine kop'. De leerling tekende naar…
Lees meer
Academische studie naar prent van Clio, getekend door Arthur Van Hove in 1891. Van Hove maakte deze studie toen hij aan de Academie Brugge studeerde in het schooljaar 1890-1891. In de klas 'Klas van figure, groote en kleine kop naar printen' won hij hiermee een prijs tijdens de wedstrijd van 1891 in de categorie 'Kleine kop'. De leerling tekende naar een prent van Julien, plaat 157 uit de reeks "Etudes d’après l’antique" (circa 1864). Het gaat om een detail van de sculptuur van de zittende Griekse muze Clio met lauwerkrans in het haar (Vaticaanse Musea, Rome). De Brugse academie had de modelprent in haar collectie: 0022.GRO0798.III. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De bovenhoek links was oorspronkelijk omgeplooid zodat de leerling anoniem bleef tijdens het jurymoment.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Arthur Van Hove , Bernard Romain Julien
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier
Afmetingen 600 x 421 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0470.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT , mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.