Academische studie naar sculptuur: dansende sater

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joseph Malfait (tekenaar)

Datering

1841

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een dansende faun, getekend door Joseph Malfait in 1841. Malfait studeerde aan de Academie Brugge en nam deel aan de prijswedstrijd van 1841. Samen met Bernard Haazen (0022.GRO0701.II) won hij de eerste prijs en werd primus pares in de klas naar sculptuur of "plaester". Zijn klasgenoot Joseph Van Buylaere won de tweede prijs (0022.GRO0703.II). Er…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een dansende faun, getekend door Joseph Malfait in 1841. Malfait studeerde aan de Academie Brugge en nam deel aan de prijswedstrijd van 1841. Samen met Bernard Haazen (0022.GRO0701.II) won hij de eerste prijs en werd primus pares in de klas naar sculptuur of "plaester". Zijn klasgenoot Joseph Van Buylaere won de tweede prijs (0022.GRO0703.II). Er werd getekend naar een afgietsel van de dansende sater. Het beeldhouwwerk is voluit en frontaal weergegeven. De sater of faun danst met cimbalen in de handen en houdt zijn rechtervoet op een blaasbalg. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Linksboven is de tekenletter op het papier verlijmd, voor anonieme jurering bij de wedstrijd. Directeur Albert Gregorius plaatste zijn handtekening linksboven naast de academiestempel. Linksonder werd de behaalde prijs genoteerd na afloop van de wedstrijd. Malfait tekende nog een tweede studie naar sculptuur: 0022.GRO0582.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph Malfait
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt op papier
Afmetingen 592 x 452 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0702.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.