Academische studie naar sculptuur: Laocoön

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Henri Verstraete (tekenaar)

Datering

1851

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Laocoön, getekend door Henri Verstraete. Verstraete was toen leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Met deze tekening won hij de prijswedstrijd van 1851. Désiré Devestel werd toen tweede: 0022.GRO0684.II. Een afgietsel van het bovenlichaam van Laocoön is frontaal afgebeeld. Het gaat om een detail uit de Laocoöngroep. Het gebruikte medium is…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Laocoön, getekend door Henri Verstraete. Verstraete was toen leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Met deze tekening won hij de prijswedstrijd van 1851. Désiré Devestel werd toen tweede: 0022.GRO0684.II. Een afgietsel van het bovenlichaam van Laocoön is frontaal afgebeeld. Het gaat om een detail uit de Laocoöngroep. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Een vlek op de borst van de figuur lijkt met wit krijt te zijn bewerkt. De aantekeningen duiden op de wedstrijddeelname. Op het etiket staat zijn toegewezen letter 'S'. Daarboven is de academiestempel te zien, met een handtekening van secretaris Vandewater. Eerder tekende Verstraete al in een wedstrijd om beste plaatsen: 0022.GRO0592.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Henri Verstraete
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, wit krijt
Afmetingen 610 x 471 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0683.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.