Academische studie naar sculptuur: buste van een vluchtende Niobide

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Henri Dobbelaere (tekenaar)

Datering

1838

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een vluchtende Niobide, getekend door Henry Dobbelaere in 1838. Deze studie werd getekend in het kader van een wedstrijd om plaatsen aan de Academie Brugge. Dobbelaere won de wedstrijd en werd eerste in de klas naar het plaaster. Hij tekende naar een afgietsel van een dochter van Niobe, uit de beeldengroep van de Niobiden. De…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een vluchtende Niobide, getekend door Henry Dobbelaere in 1838. Deze studie werd getekend in het kader van een wedstrijd om plaatsen aan de Academie Brugge. Dobbelaere won de wedstrijd en werd eerste in de klas naar het plaaster. Hij tekende naar een afgietsel van een dochter van Niobe, uit de beeldengroep van de Niobiden. De buste is frontaal getekend. De jonge vrouw draagt een kleed en kijkt omhoog. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. De aantekening onderaan links vermeldt de behaalde plaats in het "concours pour places". Linksboven staat de handtekening van directeur Gregorius, naast de tekenletter van de leerling voor anonieme jurering. Joseph Canneel werd tweede tijdens deze wedstrijd. De studie 0022.GRO0575.II wordt aan hem toegeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Henri Dobbelaere VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 600 x 463 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0342.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.