Academische studie naar sculptuur: kind met gans

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Guillaume Bourne (tekenaar)

Datering

1846

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een kind met gans, door Guillaume Bourne getekend in 1846. Het gaat om een wedstrijdstudie, getekend tijdens het derde concours van het jaar 1846-1847 aan de Academie Brugge. Bourne won deze wedstrijd met een score van 28 punten op 30. De beoordeling gebeurde op 27 december 1846. Als "Tableau van eer" werd deze tekening tentoongesteld…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een kind met gans, door Guillaume Bourne getekend in 1846. Het gaat om een wedstrijdstudie, getekend tijdens het derde concours van het jaar 1846-1847 aan de Academie Brugge. Bourne won deze wedstrijd met een score van 28 punten op 30. De beoordeling gebeurde op 27 december 1846. Als "Tableau van eer" werd deze tekening tentoongesteld in de 'Pleyster' klas (SAB, Academie, nrs. 50 en 53). Er werd getekend naar een afgietsel van de beeldengroep 'Enfant à l'oie' (Louvre, Parijs). Een naakt jongetje is in profiel naar links afgebeeld. Hij heeft een gans gevangen en grijpt de nek van dier met beide armen vast. Vanuit dit perspectief kon de tekenaar het gezicht van het naakte jongetje niet zien. De studie is getekend met houtskool of zwart krijt, gehoogd met wit krijt. Linksboven is de tekenletter op het papier verlijmd. In de linkerhoek staat ook de stempel van de Brugse academie. Tijdens de eerste wedstrijd van dit schooljaar werd er ook naar dit beeldhouwwerk getekend. De winnaar was toen winnaar Theodore Felu (0022.GRO0695.II).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Guillaume Bourne
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool gehoogd met wit krijt
Afmetingen 635 x 474 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0696.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.