Academische studie naar sculptuur: kind met gans

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Theodore Felu (tekenaar)

Datering

1846

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een kind met gans, door Theodore Felu gemaakt in 1846. Het gaat om een wedstrijdstudie, getekend tijdens het eerste concours van het jaar 1846-1847 aan de Academie Brugge. Felu won deze wedstrijd met een score van 25 punten op 30. Als "Tableau van eer" werd deze tekening tentoongesteld in de 'Pleyster' klas (SAB, Academie, nrs…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een kind met gans, door Theodore Felu gemaakt in 1846. Het gaat om een wedstrijdstudie, getekend tijdens het eerste concours van het jaar 1846-1847 aan de Academie Brugge. Felu won deze wedstrijd met een score van 25 punten op 30. Als "Tableau van eer" werd deze tekening tentoongesteld in de 'Pleyster' klas (SAB, Academie, nrs. 50 en 53). Er werd getekend naar een afgietsel van de beeldengroep 'Enfant à l'oie' (Louvre, Parijs). Een naakt jongetje is vanuit een driekwartperspectief afgebeeld. Hij heeft een gans gevangen en houdt met beide armen de nek van dier geklemd. De studie is getekend met houtskool of zwart krijt, gehoogd met wit krijt. Linksboven is de tekenletter op het papier verlijmd. In de linkerhoek staat ook de stempel van de Brugse academie.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Theodore Felu
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool gehoogd met wit krijt
Afmetingen 630 x 478 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0695.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.