Academische studie naar prent: staand mannelijk naakt met stok

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Bernard Cloet (tekenaar)

Datering

1824

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een staand mannelijk naakt getekend door Bernard Cloet in 1824. Cloet werd met deze tekening primus pares in de prijswedstrijd van 1824 (zie ook 0016.GRO0142.27.II). Hij was toen leerling aan de Academie Brugge in de eerste klas naar prenten. De andere primus (met gedeelde eerste plaats) was Johannes du Burck (0016.GRO0142.28.II). Het onderwerp van de…
Lees meer
Academische studie naar prent van een staand mannelijk naakt getekend door Bernard Cloet in 1824. Cloet werd met deze tekening primus pares in de prijswedstrijd van 1824 (zie ook 0016.GRO0142.27.II). Hij was toen leerling aan de Academie Brugge in de eerste klas naar prenten. De andere primus (met gedeelde eerste plaats) was Johannes du Burck (0016.GRO0142.28.II). Het onderwerp van de academische studie is een staand, mannelijk naaktmodel met het gezicht in profiel naar rechts. De gespierde man leunt met zijn beide handen op een lange stok. Hij houdt zijn armen daarbij boven zijn hoofd. Zijn hoofd is gebogen, hij kijkt omlaag. De man draagt een lendendoek. Welke prent Cloet exact kopieerde, is nog onduidelijk. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De verschillende aantekeningen duiden op zijn wedstrijddeelname. Op het etiket staat zijn toegewezen tekennummer '10'. Daarnaast is een restant van de academiestempel te zien, met handtekeningen van directeur Ducq en leraar Seghers. Dat Cloet eerste werd, noteerde men met een 'j' (of 1). Onderaan werden nadien zijn wedstrijdtitel, naam en afkomst, en het wedstrijdjaar opgeschreven. De tekening is verlijmd in een album verschillende andere academietekeningen naar prent verzameld zijn.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Bernard Cloet VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 638 x 462 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.26.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.