Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joseph Brulois (tekenaar)

Datering

1802

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een staand mannelijk naakt, naar levend model getekend door Joseph Brulois in 1802 aan de Academie Brugge. Brulois, afkomstig uit Brugge, tekende deze studie tijdens de prijskamp van 1802 en won de eerste prijs. Johannes Autrique werd toen tweede (0014.GRO0076.II). Het naaktmodel staat met zijn rug naar de tekenaar en zet zijn rechtervoet achterwaarts. De man houdt…
Lees meer
Academische studie van een staand mannelijk naakt, naar levend model getekend door Joseph Brulois in 1802 aan de Academie Brugge. Brulois, afkomstig uit Brugge, tekende deze studie tijdens de prijskamp van 1802 en won de eerste prijs. Johannes Autrique werd toen tweede (0014.GRO0076.II). Het naaktmodel staat met zijn rug naar de tekenaar en zet zijn rechtervoet achterwaarts. De man houdt zijn rechterarm gebogen op zijn hoofd; zijn linkerhand steunt op een hoge sokkel. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. De bladranden van de tekening zijn bijgesneden. Linksonder vermeldt het opschrift de naam van de leerling en zijn rangschikking in de wedstrijd. Linksboven is het academiemerk gedeeltelijk zichtbaar en werd de behaalde prijs (eerste) op de tekening genoteerd. De datum hoort wellicht bij de handtekening van Hubert De Cock, die als invallend directeur ondertekende. Rechtsboven is de tekenletter van Brulois (M) op het papier verlijmd.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph Brulois
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 583 x 415 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0114.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.