Academische studie naar sculptuur: buste van Dionysos

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Charles De Graeve (tekenaar)

Datering

1814

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Dionysus, getekend door Charles De Graeve in 1814. De Graeve was toen leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Voor de wedstrijd om prijs maakte hij twee studies (zie ook 0016.GRO0162.II). Hij behaalde toen de tweede prijs van zijn klas; Frans Fleminck werd primus (0016.GRO0159.II). Een buste van Dionysus is in driekwart…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Dionysus, getekend door Charles De Graeve in 1814. De Graeve was toen leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Voor de wedstrijd om prijs maakte hij twee studies (zie ook 0016.GRO0162.II). Hij behaalde toen de tweede prijs van zijn klas; Frans Fleminck werd primus (0016.GRO0159.II). Een buste van Dionysus is in driekwart naar rechts getekend. De Griekse god heeft lang krullend haar en draagt een haarband. De Graeve tekende deze studie wellicht naar een afgietsel van de buste van een jonge Dionysus die vandaag deel uitmaakt van de collectie van de Capitolijnse Musea. Hij gebruikte hiervoor zwart krijt of houtskool en voegde hoogsels in wit krijt toe. De bladranden zijn rondom afgesneden. De aantekeningen duiden op De Graeves wedstrijddeelname. De tekenletter 'M.', aan hem toegewezen voor deze wedstrijd, staat linksboven op het verlijmde etiket. Daarnaast is de academiestempel te zien. De handtekeningen zijn van secretaris Roels en leraar Fricx. Dat De Graeve tweede werd in de wedstrijd, werd daarnaast genoteerd (2.). Nadien werden zijn naam en het wedstrijdjaar onderaan opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Charles De Graeve
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op bruin papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 580 x 438 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0161.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.