Academische studie naar sculptuur: buste van Diana

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Antoon L. Joostens

Datering

1837

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Diana, gemaakt door Antoon Joostens in 1837. Joostens, afkomstig uit Brugge, tekende deze studie als leerling in de klas naar sculptuur aan de Academie Brugge. Hij nam deel aan de prijswedstrijd en won toen de tweede prijs. Zijn klasgenoot Jean Cierckens behaalde de eerste prijs. Joostens tekende hier naar een afgietsel van een buste van…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Diana, gemaakt door Antoon Joostens in 1837. Joostens, afkomstig uit Brugge, tekende deze studie als leerling in de klas naar sculptuur aan de Academie Brugge. Hij nam deel aan de prijswedstrijd en won toen de tweede prijs. Zijn klasgenoot Jean Cierckens behaalde de eerste prijs. Joostens tekende hier naar een afgietsel van een buste van Diana. Het gaat om het beeldhouwwerk bijgenaamd 'Diana van Versailles'. De studie, getekend in zwart krijt of houtskool, werd gehoogd met wit krijt. De verschillende aantekeningen tonen aan dat dit een wedstrijdstudie is. Linksboven op het etiket staat de tekenletter van de leerling. Daarboven is de academiestempel op het papier gedrukt, met daarnaast de handtekening van directeur Gregorius en secretaris De Net. Linksonder werd genoteerd dat Joostens een medaille won. Uit deze prijswedstrijd is ook de tweede studie van Joostens bewaard (0022.GRO0622.II).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Antoon L. Joostens VIAF RKD
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 606 x 465 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0221.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT , mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.