Academische studie naar sculptuur: spelend meisje met bikkels

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Eugène Charles Legendre (tekenaar)

Datering

1844

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur, getekend door Eugène Legendre in 1844. Legendre maakte deze studie naar het beeldhouwwerk van een meisje dat met bikkels (astragaloi) speelt. Het zittende meisje is gekleed in een chiton en draagt een kapsel met ingevlochten haar. Ze laat enkele bikkels uit haar rechterhand glijden en kijkt met gebogen hoofd toe. Onder de ovalen sokkel is een…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur, getekend door Eugène Legendre in 1844. Legendre maakte deze studie naar het beeldhouwwerk van een meisje dat met bikkels (astragaloi) speelt. Het zittende meisje is gekleed in een chiton en draagt een kapsel met ingevlochten haar. Ze laat enkele bikkels uit haar rechterhand glijden en kijkt met gebogen hoofd toe. Onder de ovalen sokkel is een bredere sokkel of bank weergegeven, waarop het beeld geplaatst is. De sculptuur is vanuit driekwart aanzicht getekend met zwart krijt of houtskool en afgewerkt met hoogsels in wit krijt. Voor de wedstrijd om beste plaatsen in december 1844 werd naar een afgietsel van dit sculptuur getekend aan de Academie Brugge. Legendre won de wedstrijd met een maximumscore van 30 punten. Zijn wedstrijdstudie werd ingelijst na afloop van de wedstrijd en tentoongesteld als "Tableau van eer" in de klas (SAB, Academie nr. 50 en 53). Op het tekenpapier zien we linksboven de academiestempel, met daaronder de handtekening van secretaris Roels en de tekenletter van de leerling.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Eugène Charles Legendre VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 629 x 476 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0625.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.