Academische studie naar sculptuur: buste van Zeus van Otricoli

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Eduard Fontier (tekenaar)

Datering

1889

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een buste van Zeus, getekend door Eduard Fontier in 1889. Fontier was leerling aan de Academie Brugge en hij nam deel aan de wedstrijd van het schooljaar 1888-1889. Hij behaalde de gedeelde tweede prijs in de categorie 'Tekenen naar antiek- kop' samen met zijn klasgenoot Victor De Loose: 0022.GRO0486.II. Leo Dehaene won toen de eerste…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een buste van Zeus, getekend door Eduard Fontier in 1889. Fontier was leerling aan de Academie Brugge en hij nam deel aan de wedstrijd van het schooljaar 1888-1889. Hij behaalde de gedeelde tweede prijs in de categorie 'Tekenen naar antiek- kop' samen met zijn klasgenoot Victor De Loose: 0022.GRO0486.II. Leo Dehaene won toen de eerste prijs: 0022.GRO0612.II. De leerling tekende een afgietsel van de zgn. Zeus van Otricoli (Vaticaanse Musea, Rome). Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De linker bovenhoek van het papier werd omgeplooid om de naam van de leerling te bedekken bij de anonieme jurering. Hier staat ook de academiestempel.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.