Academische studie naar prent: hoofd van Apollo van Belvedère

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Henri Rotsaert (tekenaar)

Datering

1885

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van Apollo Belvedere, getekend door Henri Rotsaert in 1885. Het hoofd van Apollo Belvedere is in driekwart aanzicht getekend, zonder haarband en knot. Een deel van Apollo's schouders en mantel is wel weergegeven. De studie is getekend in zwart krijt of houtskool en potlood. Henri Rotsaert werd met deze studie de winnaar van een wedstrijd aan…
Lees meer
Academische studie naar prent van Apollo Belvedere, getekend door Henri Rotsaert in 1885. Het hoofd van Apollo Belvedere is in driekwart aanzicht getekend, zonder haarband en knot. Een deel van Apollo's schouders en mantel is wel weergegeven. De studie is getekend in zwart krijt of houtskool en potlood. Henri Rotsaert werd met deze studie de winnaar van een wedstrijd aan de Academie Brugge. In het schooljaar 1884-1885 was hij ingeschreven in de klas naar 'Figure, groote en kleine kop naar printen', waar prenten gekopieerd werden. Rechtsboven staat de tekenletter van de leerling voor anonieme jurering.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Henri Rotsaert
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool en potlood
Afmetingen 615 x 386 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0465.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.