Academische studie naar sculptuur: Apollo Sauroktonos

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Ignatius Josephus Van Regemorter (tekenaar)

Datering

circa 1800 - circa 1810

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Apollo Sauroktonos, toegeschreven aan Ignatius Van Regemorter. De studie is getekend met zwart krijt of houtskool op papier. Het gaat om een fragment waarbij het onderste gedeelte niet bewaard is. Wellicht tekende Van Regemorter dit afgietsel voor een wedstrijd aan de academie van Antwerpen. De jonge god Apollo is in contrapost weergegeven naast een boomstronk…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Apollo Sauroktonos, toegeschreven aan Ignatius Van Regemorter. De studie is getekend met zwart krijt of houtskool op papier. Het gaat om een fragment waarbij het onderste gedeelte niet bewaard is. Wellicht tekende Van Regemorter dit afgietsel voor een wedstrijd aan de academie van Antwerpen. De jonge god Apollo is in contrapost weergegeven naast een boomstronk waarop hij met zijn linkerarm leunt. Op de stronk kruipt een salamander omhoog. Apollo houdt zijn rechterhand klaar om het dier te grijpen. Van dit beeldhouwwerk zijn tientallen kopieën gemaakt. Het origineel zou teruggaan naar Praxiteles.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Ignatius Josephus Van Regemorter VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 261 x 332 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.39.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.