Academische studie naar sculptuur: buste van Laocoön

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joseph Malfait (tekenaar)

Datering

1841

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Laocoön, getekend door Joseph Malfait in 1841. Malfait won de eerste prijs en werd primus pares, samen met Bernard Haazen (0022.GRO0583.II). De leerlingen studeerden aan de Academie Brugge in de klas naar sculptuur of "plaester". Tijdens de wedstrijd werd er naar een afgietsel van een buste van Laocoön getekend, uit de beeldengroep van Laocoön met…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Laocoön, getekend door Joseph Malfait in 1841. Malfait won de eerste prijs en werd primus pares, samen met Bernard Haazen (0022.GRO0583.II). De leerlingen studeerden aan de Academie Brugge in de klas naar sculptuur of "plaester". Tijdens de wedstrijd werd er naar een afgietsel van een buste van Laocoön getekend, uit de beeldengroep van Laocoön met zijn zonen. De buste is op een ronde sokkel geplaatst en vanuit driekwart aanzicht weergegeven. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Linksboven werd een etiket met de tekenletter van Malfait op het papier verlijmd. Daarboven staat de academiestempel en de handtekening van directeur Gregorius en secretaris De Net. Malfait tekende nog een tweede studie naar sculptuur: 0022.GRO0702.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph Malfait
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt, op papier
Afmetingen 593 x 451 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0582.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.