Academische studie naar sculptuur: Atlas

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Franciscus Quartier (tekenaar)

Datering

1830

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Atlas, getekend door Franciscus Quartier in 1830. Met deze tekening won Quartier de eerste prijs tijdens de wedstrijd aan de Academie Brugge in de klas naar plaaster of sculptuur. Zijn klasgenoot Eugène Van Maldeghem werd toen tweede (cf. 0016.GRO0110.II). De leerlingen tekenden naar een afgietsel van een beeldhouwwerk van de Griekse god Atlas. De naakte…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Atlas, getekend door Franciscus Quartier in 1830. Met deze tekening won Quartier de eerste prijs tijdens de wedstrijd aan de Academie Brugge in de klas naar plaaster of sculptuur. Zijn klasgenoot Eugène Van Maldeghem werd toen tweede (cf. 0016.GRO0110.II). De leerlingen tekenden naar een afgietsel van een beeldhouwwerk van de Griekse god Atlas. De naakte gespierde god kijkt omlaag en houdt de handen in de zij. Hij is weergegeven met een gevlochten band in het haar en baard. De sculptuur is vanuit frontaal aanzicht getekend in zwart krijt of houtskool en gehoogd met wit krijt. Linksboven is het etiket met de letter voor anonieme jurering zichtbaar. Daarnaast staat de academiestempel en de handtekening van directeur Jan-Robert Calloigne. Quartier tekende ook nog een tweede studie voor de wedstrijd, waarop een buste van Asclepius is afgebeeld (0022.GRO0445.II).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Franciscus Quartier
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 608 x 460 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0446.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.