Academische studie naar sculptuur: buste van Asclepius

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

August Hoffman (tekenaar)

Datering

1823

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Asklepios, getekend door August Hoffman in 1823. Hoffman was toen leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Hij maakte deze studie wellicht voor een wedstrijd om plaatsen en werd hierbij eerste. Een buste van Asklepios is in profiel naar links getekend. De Griekse god is weergegeven met krullend haar en een volle…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Asklepios, getekend door August Hoffman in 1823. Hoffman was toen leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Hij maakte deze studie wellicht voor een wedstrijd om plaatsen en werd hierbij eerste. Een buste van Asklepios is in profiel naar links getekend. De Griekse god is weergegeven met krullend haar en een volle baard. Hij draagt een brede, ronde hoofdband. Vermoedelijk tekende Hoffman naar een afgietsel van een Romeinse buste dat vandaag in het Louvre wordt bewaard. Deze buste zou een kopie zijn naar een Grieks origineel, wellicht van beeldhouwer Timotheos. De studie is gemaakt in zwart krijt of houtskool en gehoogd met wit krijt. De aantekeningen duiden op Hoffmans wedstrijddeelname. In de hoek rechtsboven staat zijn toegewezen tekennummer '4'. Links is de academiestempel met een gedateerde handtekening van directeur Ducq te zien. Dat Hoffman eerste werd, noteerde men met een 'J.' (of 1.). Nadien werden ook zijn naam en afkomst opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker August Hoffman
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 605 x 458 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0429.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.