Academische expressiestudie: ongeloof

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Henri Lauwers (tekenaar)

Datering

1873

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische expressiestudie van een jongen, getekend door Henri Lauwers in 1873. Hij maakte deze tekening voor een wedstrijd aan de Academie Brugge in de klas van 'uitdrukking'. Een jongen is frontaal tot aan de borst afgebeeld. Hij is gekleed in een vest met knopen. Met grote ogen en opengevallen mond, ligt de nadruk op een expressie van ongeloof. Het gebruikte…
Lees meer
Academische expressiestudie van een jongen, getekend door Henri Lauwers in 1873. Hij maakte deze tekening voor een wedstrijd aan de Academie Brugge in de klas van 'uitdrukking'. Een jongen is frontaal tot aan de borst afgebeeld. Hij is gekleed in een vest met knopen. Met grote ogen en opengevallen mond, ligt de nadruk op een expressie van ongeloof. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De aantekeningen duiden op Lauwers' wedstrijddeelname. Linksboven staat zijn toegewezen letter 'A' bij de academiestempel met een handtekening van secretaris Vanden Abeele. Dat hij eerste werd op de wedstrijd werd zowel onder de stempel als onderaan genoteerd. Het jaartal is wellicht een latere toevoeging.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Henri Lauwers
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 513 x 386 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0345.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.