Academische studie naar prent: halffiguur van een vrouw met vruchten

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Albert Annoot (tekenaar)

Datering

1812

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een vrouw met vruchten, getekend door Albert Annoot in 1812. Annoot, afkomstig uit Brugge, won de eerste prijs in de wedstrijd van de (eerste) klas naar figuur of prenten. Hij maakte hiervoor twee studies (zie ook 0016.GRO0142.11.II). Frans de Groote werd toen tweede (0016.GRO0142.14.II). Een jonge vrouw is frontaal afgebeeld, van hoofd tot aan de…
Lees meer
Academische studie naar prent van een vrouw met vruchten, getekend door Albert Annoot in 1812. Annoot, afkomstig uit Brugge, won de eerste prijs in de wedstrijd van de (eerste) klas naar figuur of prenten. Hij maakte hiervoor twee studies (zie ook 0016.GRO0142.11.II). Frans de Groote werd toen tweede (0016.GRO0142.14.II). Een jonge vrouw is frontaal afgebeeld, van hoofd tot aan de heupen. Ze draagt linten in haar krullend haar dat opgestoken is en kijkt omlaag. Met haar lippen raakt ze een druiventros aan die ze in haar linkerhand vasthoudt. In haar andere handpalm ligt een appel. De vrouw draagt een kleed dat om haar linkerschouder is vastgeknoopt, haar rechterborst is ontbloot. Naar welke prent Annoot tekende is nog onbekend. De studie is getekend met zwart krijt of houtskool. De aantekeningen duiden op Annoots wedstrijddeelname. Linksboven is de academiestempel te zien met de handtekeningen van directeur van der Donckt en leraar klassen naar prenten, Jan Donaas Seghers. Op het verlijmde etiket staat het tekennummer '7' dat voor deze wedstrijd aan Annoot werd toegewezen. Dat hij de eerste prijs behaalde, werd met een 'j' (1) genoteerd. Nadien werden onderaan zijn naam en afkomst, en het jaartal opgeschreven. De studie wordt bewaard in een album waarin verschillende wedstrijdtekeningen naar prenten zijn gekleefd.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Albert Annoot
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 567 x 429 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.12.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.